Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index Bodytaggen Logotype Lowsrc Gimp Photoshop Gratis bilder Gratis online Table Picasa PicNic Bilder i Forum Videotaggen i HTML 5 Gifar animerade Video som bakgrund

Med html 5 dyker många nya möjligheter upp. Bland annat för bilder och film. Exempelvis den nya videotaggen.

Med HTML 5 kan du enkelt visa mp4 videor på din sida. Idag använder många av de stora filmsidorna html 5. Bland annat youtube. Du kan enkelt, med html 5, koda en visning av ett videoklipp direkt med ett par rader. Kom ihåg att skall du ha möjlighet att visa filmsnutten på din sida är det viktigt servern tillåter direkt länkning och har en bra lina.

Koden är ganska enkel:

<video width="320" height="240" controls="controls" autoplay="autoplay">
<source src="PunjabiMob.Com.mp4" type="video/mp4">

Your browser does not support the video tag.
</video>

Ser ut nästan som img taggarna du ser på tidigare inslag. Width anger bredden på fönstret, när du ger taggen controls="controls" har du möjlighet att få fullskärmsläge. Med taggen autoplay="autoplay" spelar videon direkt när någon öppnar sidan. Istället för img src använder du här source src som anger sökvägen till filmen.

Resultatet får du här:

Om du för muspekaren över fönstret har du, bland annat, en ikon nere i högra hörnet var du kan klicka för fullskärm. Kom ihåg att inte använda för stora mp4 filer till att börja med för det tar tid för webbläsaren att öppna.

Du har en ganska bra genomgång av html 5 på https://www.w3schools.com/html/html5_intro.asp

copyright © Björn Larsen citygbg.se