Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index  a href   img-taggen alt-taggen title-taggen länk till mail Fonter Storlek Färg Body-tagg Resultat Bakgrund Border-tagg Border-kod Klart Frågesport

Alt-taggen till bilden

altpelle

Så här ser det ut när du för muspekaren över länken (eller den länkade bilden). Det är nästan alltid bra att lägga en alt-tagg i bilden då det finns webbläsare som har svårt med bilder. Syns inte bilden så syns istället det du skrivit här. En annan viktig sak är också att sökmotorerna läser av alt-taggen, så vill du att din sida hittas ute på nätet lägg in en beskrivning av bilden i alt-taggen.

För att nu göra bilden enligt standard använder vi denna kod:<img src="pelle.jpg" width="400" height="234" alt="här ser du pelle på nya äventyr"/>. Med kommando width och height kan du bestämma hur bred och hög bilden skall vara, med alt-taggen lägger du in en liten beskrivning.

På denna sidan ser du några exempel på banners för att länka till IT-support för användaren. Här ser du också alt, width, height och border-tagg i koden. Om du vill kan du kopiera koden här då den ligger öppen på sidan. Du behöver bara markera och klistra in i din notepad. När du klickar på den första länken märker du att länken öppnar ett nytt fönster och det beror på att vi använt "target=_blank" i a-taggen.

Font size

Vi har redan använt H-taggen för att göra bokstäverna större men du har även tillgång till kommandot font size="+1" . Med detta kommando har du fler möjligheter att ändra storlek efter eget huvud. Se här.

copyright © Björn Larsen citygbg.se