Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index  a href   img-taggen alt-taggen title-taggen länk till mail Fonter Storlek Färg Body-tagg Resultat Bakgrund Border-tagg Border-kod Klart Frågesport

href-taggen, taggen som länkar

<a href="https://www.drivrutiner.net">drivrutiner till din dator</a>
Ovanför kan du se en enkel länkning där vi har skrivit några ord mellan "a href" och sluttaggen "/a". Som du kan se använder man även här "/" för att markera kommandots slut.
Om du kopierar detta som står ovanför, öppnar din sida med notepad som vi gjorde HÄR och sparar så kommer det att finnas en länk på din sida som går till https://www.drivrutiner.net .


Du kan i denna tagg använda kommandon som "target="_blank"", _self, _parent eller _top. _blank säger att länken skall öppna ett nytt fönster och lämna kvar sidan länken ligger på, som talar om hur länken beter sig.
<a href="http://www.citygbg.se" target="_blank"> är nog det vanligaste kommandot. Detta gör att sidan som länken ligger på finns kvar och öppnar en ny sida efter att du klickat på den.

<a href="https://www.citygbg.se" target="_self"> öppnar det nya dokumentet i samma fönster.

<a href="https://www.citygbg.se" target="_parent"> öppnar dokumentet i den övre ramen. Används vid iframe. Det vill säga ett dokument som ligger innanför en ram på sidan. Du kan i en iframe ta fram olika hemsidor att visa innanför ramen på just denna sidan. Skulle du nu använda taggen _parent så flyttar du även sidan med iframe till en annan sida. Du kan prova här>>>(öppnar i ett nytt fönster på grund av att jag använd target="_blank")

<a href="http://www.citygbg.se" target="_top"> täcker hela fönstret efter att du klickat länken. Kan tyckas lite onödigt och ger många besvärade användare.


Du kan, förutom text, även länka andra saker som bilder
TITTA HäR

På din href-tagg har du även möjlighet att lägga in en title och gör då så här:

<a href="https://www.citygbg.se" title="beskrivning av länken">För muspekaren över denna länk med firefox</a> Prova detta För muspekaren över denna länk med firefox och du ser det dyker upp en liten ruta med "beskrivning av länken".

Detta är mostvarigheten till alt-taggen på bilder. Denna tagg brukar fungera i Firefox samt chrome så det ger alltid lite bättre resultat om du, förutom alt-taggen på bilden, lägger till denna i din href-tagg.

copyright © Björn Larsen citygbg.se