byt lankar med html-skolan

Google gbghtml.se
Denna sida använder cookies, läs mer här>>>
index DOC type href-lang taggen title-taggen description keywords facebook länkbyten mobilt pinga din blogg verktyg sökmotorer trender forum gratis annons sociala medier skicka gratis nyhetsbrev validera sidan Gratis sökmotoroptimering varna för cookies intressanta bloggar om seo sökmotoroptimering för wordpress webbhotell med SSL

Ett par tips om att synas på Google, Yahoo, Bing och de andra sökmotorerna gratis


Denna avdelningen handlar om sökmotoroptimering, SEO eller marknadsföring av din hemsida. Du kommer ganska långt genom att följa några regler gällande anpassning till mobil, göra sidan snabb att öppna plus några andra knep.

Du märker ganska ofta att vissa företag vill göra detta med att få besökare till sidan verka som ett mystiskt ämne förenat med många hemligheter vilket gör det ser väldigt svårt ut att få sökmotorerna hitta din sida. Detta motiverar dig att spendera pengar på din sökmotoroptimering. Innan du anlitar en sökmotoroptimerare bör du titta på hur arbetet går till. Jag ger dig här några tips på gratis sökmotoroptimering du klarar själv.

Det behöver inte vara så svårt om du lägger ner några timmar själv på att hitta målgruppen, vad folk letar efter och se vilka sökord som gör att folk hamnar på dina sidor.

Det handlar väldigt mycket om att använda sunt förnuft. Tänk efter lite på hur du själv gör för att söka information via internet. Du klickar ofta på de länkar som hamnar på första sidan av sökmotorn plus de som har just den texten du letar efter under länken. Länken får text efter din title-tagg i hemsidan eller html-dokumentet, det som står under länken är det som du hittar i din description-tagg. Sedan keywords gör att du kan få ännu fler träffar på grund av att folk stavar fel eller kanske inte använder vanliga sökord. Google och Bing skriver de inte använder sökord men... tror inte du skall lita helt på detta. Andra ställen du kan använda sökord är hur du döper bilderna på hemsida. Idag hittas du många gånger på namnet av bilderna. På bilderna har du även en alt-tagg. Alt taggen ser ut så här: alt="increasing" . Om du tittar på den bilden vi har nedanför ser koden för bilden ut så här <img src="bilder/postnord/prognos.jpg" width="400" height="265" alt="increasing" />. Alt taggen lades till på grund av att bilder inte alltid syns för vissa synskadade. Det vill säga de får då en textsnutt istället för bilden. Du ser mer om bilder på bild>>>. Ännu ett ställe att lägga en beskrivande text är på länkarna. en så kallade title-taggen. Om du ser länken ovanför bilderna så ser du "allt om bilder" om du hovrar över länken. Detta på grund av att jag kodat så här: <a href="../bild/index.php" title="allt om bilder">bilderna</a>. Efter title står ="allt om bilder".
En annan sak som är viktig är det domännamn du väljer. Domänen är det som står i början av adressen till din hemsida. Här besöker du gbghtml.se där gbghtml är domänen och .se är toppdomänen. Du kan faktiskt få ihop ganska bra domäner genom att lägga ihop domän plus toppdomän just nu. Som res.nu , kom.se eller komoch.se plus mycket mer. Se mer på domäner>>>

Vi skall titta lite på title-taggen till att börja med och sedan göra en titt på description plus keywords.

Efter det tar vi och kollar upp de verktyg du har att tillgå för att hitta sökord, målgrupp och träffar.

För att sedan avsluta hela resan med att få ut sidan till sökmotorerna. plus några sidor med förslag på gratis sätt att få besökare. Exempelvis genom att skriva några bra inlägg i de forum du hittar här och annonsera på några av de gratis annonssiter du hittar på internet.

Nyheter

Rapporten eller E-barometern september 2017 från Postnord säger:
E-handelskonsumtionen ökade med 16 procent, jämfört med september 2016.  63 procent av svenskarna e-handlade under månaden.  Jämfört med samma månad förra året har andelen som handlat dagligvaror, heminredning och möbler samt sportprodukter ökat mest. Även denna månad var e-handelskonsumtionen av barnartiklar och leksaker längre än samma månad i fjol.  18 procent av svenskarna handlade från utländska webbutiker, samtidigt som ungefär vart fjärde paket skickades från utlandet.  37 procent av e-handelskonsumenterna handlade via mobilen.  11 procent av e-handelskonsumenterna returnerade minst en vara. Se mer här(pdf dokument på postnords webbplats)


increasing
Jag fick tillfälle att höra vad postnords prognoser och rapporter för 2016 sade om mobilhandeln just nu. E-handeln bara ökar. Se mer här>>>>

gratis visitkort

Ett visitkort med adressen till din hemsida är aldrig fel att lämna till vänner, nya bekanta, på en intervju eller bara som tips. På detta stället får du hem 150 stycken för kanske 50 :- om du kan tänka dig att vänta ett par veckor och ha lite producentreklam på baksidan. Vill du ha dem snabbt får du betala en hundralapp mer. Du har massor med mallar med design att välja på och du kan även ladda upp en egen bild som bakgrund. Tänk på att hålla bakgrunden ljus om du skall använda mörk text och mörk bakgrund vid ljus text. Tycker du de flyter ihop så använd layers eller skuggor på texten.

Och glöm nu inte att lägga till din url eller hemsida på sökmotorerna. Klicka här>>>

Du skall se till att ha ett visitkort till hands när du pratar om hemsidan eller din verksamhet. En kalender är inte heller fel. Ge bort en kalender till din frisör, kiosk, butik eller arbetsplats. Ger gratis reklam för verksamhet och hemsida. Även här har du flera hundra mallar med olika design, bara att välja. Sedan kan du även ladda upp en egen bakgrundsbild och designa dina alldeles egna kalendrar. Tänk dock på att använda en ljus bakgrund vid mörk text och tvärtom vid mörk bakgrund. Du kan oftast få texten synlig om du använder ljus text som vit på en röd bakgrund genom att använda layers eller skuggor på texten. Du har flera gratis program för att designa din egen design på vår sida om photoshop, klicka här>>>

copyright © Björn Larsen citygbg.se